Sleen/Dalen/Coevorden – De doorkomst van de Roparun in Sleen, Dalen en Coevorden was een feestje. De opbrengst van deze jaarlijkse sponsorloop is bestemd voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker. De teams wacht morgen een ontvangst op de Coolsingel in Rotterdam, er is dus nog een behoorlijk stuk af te leggen. De totale route is ruim 500 kilometer en wordt in estafettevorm gelopen.

Sleen

Gisteravond deden de teams De Heege in Coevorden al aan, vandaag was Sleen de eerste doorkomstplaats in de gemeente Coevorden. Sleen4life (team 141) kreeg traditiegetrouw een warm welkom nadat De Kasteelrunners uit Coevorden (223) en De Turfrunners uit Dalen (328) ook al door Sleen waren gekomen. Burgemeester Renze Bergsma wenste het team veel succes en sprak zijn waardering uit voor de prestatie van Sleen4life en ook alle andere teams. Op het festivalterrein aan de Boelkendag was er een optreden van Amber Roots, vonden sportieve activiteiten plaats en was er de Bram- en Petershow.

Dalen

De teams gingen verder via Erm, Holsloot en Dalerveen naar sportpark ’t Grootveld in Dalen. Daar wachtte met name het team De Turfrunners een warm onthaal, maar ook was er applaus voor de andere teams. Hier werd een sportdag gehouden en was er muziek. Na een korte stop en een welkomstwoord van burgemeester Renze Bergsma ging het team -vergezeld door Bergsma op de fiets- naar woonzorgcentrum Selkersgoorn. Alle teams gingen door de Selkersgoorn, ook de motoren. De bewoners zaten klaar om hen allemaal te verwelkomen. Het was een mooie dag, dus het was goed toeven op het terras. Daar reikte Renze Bergsma namens het team -in aanwezigheid van directeur Lesly Wolters van de Roparun- een cheque uit aan Rinie Huitema, Edith Wendt en Nathalie Dral van de Treant Zorggroep. De cheque is voor de aanschaf van zes virtual realitybrillen. Met zo’n vr-bril krijgt de patiënt rust en kan even ontsnappen aan de harde werkelijkheid van het ziek zijn. Daarbij was directeur Lesly Wolters van de Roparun.

Coevorden

De familie Hoegen en andere vrijwilligers waren vandaag te vinden op de Markt. Daar werden de teams van de Roparun tussen 10.00 en 17.00 uur onthaald op de Markt door de Schutterij van Koeverden en Miss Ganzenhoedster Jill Zwaneveld, Mini-Miss Ganzenhoedster Bo Woltersom en Mini-Mister Ganzenhoeder Tiano van Abeelen. Dit drietal reikte medailles uit aan de leden van het nieuwe team De Kasteelrunners. Er waren optredens van Alie Boonstra, Tonny Janssen en de band SmitVrees. Daarnaast werd een verloting gehouden. Door het fraaie weer waren de terrassen goed gevuld.

Meer informatie over de Roparun en de route staat op de website van de Roparun. De teams live volgen kan via deze link.

Hoofdfoto: de burgemeester reikt de cheque uit aan de dames van Treant.

Foto’s ontvangst Kasteelrunners: Herman Woltersom. Foto’s Sleen, Dalen en andere foto’s Coevorden: Esselien de Groot.