Coevorden – Het gebied Markt-Haven in de binnenstad van Coevorden wordt het komende jaar opnieuw ingericht. Een van de onderdelen is het vergroten van de terrassen op de Markt. De platanen op de Markt blijven staan en worden voorbereid op de nieuwe inrichting.

De kronen van de platanen worden voor het groeiseizoen van 2024 stap voor stap verkleind. De eerste snoeibeurt vindt deze week plaats. Om de overlast te beperken worden de platanen in de toekomst vaker snoeien.

Het gebied Markt-Haven in de binnenstad van Coevorden wordt het komende jaar opnieuw ingericht. De plannen daarvoor werden dinsdagavond door de meerderheid van de raad aangenomen. Het gebied wordt onderdeel van het Kasteelpark. De herinrichting van de Weeshuisweide werd eind vorig jaar afgerond.

De kronen van de platanen worden voor het groeiseizoen van 2024 stap voor stap verkleind. Dit draagt bij, zo schrijft de gemeente, aan het verminderen van de overlast op de terrassen zoals die door een aantal mensen wordt ervaren. De eerste snoeibeurt is deze week.

Verlichting

De verlichting die in de bomen hing is eigendom van de Coevorder Handelsvereniging en wordt tijdens het snoeien verwijderd. De verlichting heeft zo lang in de boom gehangen dat ze inmiddels op een aantal plekken is ingegroeid. Voor de toekomst gaat de gemeente samen met de Coevorder Handelsvereniging kijken of het mogelijk is een nieuwe verlichting aan te brengen die makkelijk is op te hangen en te verwijderen.

Zie ook:

Aantal parkeerplaatsen Markt terug naar 19, multifunctionele waterbak bij haven

Raadsleden keren zich tegen het kappen van bomen