Schoonoord – In Schoonoord wordt op zaterdag 7 mei de eerste editie van de ReuzenWandelTocht gehouden. Het nieuwe wandelevenement is een initiatief van wandelvereniging Schoonoord en Omstreken (SEO). Deze wandeltocht zit al twee jaar in de planning, maar kon door corona niet doorgaan. Maar eindelijk is het nu zover.

De start van de ReuzenWandelTocht is bij de kantine van vv KSC aan de Sportparklaan in Schoonoord. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5, 10, 20 en 30 kilometer. De routes gaan grotendeels door de bossen in de omgeving van Schoonoord. Onderweg zijn verzorgingsposten. Deelnemers kunnen er drinken, een broodje of soep kopen.

De starttijden zijn: 30 km, 8.00-9.00 uur; 20 km, 9.00-10.00 uur; 10 km, 10.00-12.00 uur; 5 km, 11.00-13.00 uur. Het inschrijfgeld, inclusief één consumptie, bedraagt p.p. 12,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Leden van de KWBN (Koninklijke Wandelbond Nederland) betalen 11 euro.

Stichting ALS

Een groot deel van de opbrengst van de wandeltocht wordt gedoneerd aan de stichting ALS. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar het ontstaan van deze vreselijke spierziekte en naar een medicijn om deze ziekte te vertragen of zelfs te genezen. Wie niet kan of wil meewandelen, maar wel een bijdrage wil doen: dat kan via de actiepagina van dit evenement.

Jaarlijks evenement

Het is de bedoeling van de organisatoren om van deze wandeltocht een jaarlijks terugkerend evenement te maken. “We hopen dan ook op een grote opkomst. In de landschappelijke omgeving van Schoonoord zijn prachtige en uitdagende routes uitgezet. Via diverse kanalen willen we het evenement bij de wandelaars graag onder de aandacht brengen.” Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de wandelvereniging, via een mail naar wandelverenigingseo@gmail.com of op de dag zelf bij de start.