Coevorden – Tot voor kort was Drenthe één van de laatste provincies waar geen hackerspace te vinden was, maar daar komt verandering in: In Coevorden wordt op zaterdag 2 april de eerste hackerspace van Drenthe geopend.

Een hackerspace is een plek waar creatieve techneuten aan hun projecten kunnen werken en elkaar kunnen ontmoeten. Als je ook maar iets hebt met dingen maken, elektronica, knutselen, computers en/of techniek, dan is dit de plek voor jou!

De hackerspace is gevestigd in het FabLab in De Nieuwe Veste (ingang Van Heeckerenlaan) in Coevorden. Deelnemers kunnen er gebruikmaken van lasersnijders, freesmachines, 3D-printers, je kunt er met robots werken, er zijn drones en andere hi-tec apparatuur. Er zijn meer werkruimtes, die vol staan met gereedschappen. Zo zijn er werkplekken voor elektronica, solderen, 3D-printen, lasersnijden, fotografie, programmeren en fabricage. Verder zijn er onder andere een lounge met bar, een nerdbibliotheek en een vr-ruimte.

Opening met activiteiten

Wethouder Steven Stegen opent Hackerspace Drenthe op zaterdag 2 april om 13:37:42 uur. Er zijn tussen 12.30 en 17.00 uur allerlei activiteiten, zoals een lezing over computerveiligheid door Jochen den Ouden, een digitale speurtocht door het pand, een dronevliegdemonstratie, demonstraties van de Hololens en VR-bril, enzovoorts.

Meer informatie staat op www.hackerspace-drenthe.nl of kijk op de Facebookpagina.