Coevorden – Jessaley Vredeveld beleefde vandaag de dag van haar leven. Deze motorliefhebber is vandaag 18 jaar oud geworden en werd totaal overrompeld door een stoet van motoren en trikes bij haar woning in de wijk Ballast. Tientallen motorrijders waren naar Coevorden gekomen om haar op deze manier te feliciteren.

Dat bracht heel wat emotie met zich mee voor Jessaley, moeder Mirella, vader André en zus Jamilynn. Jessaley heeft een moeilijke start in het leven gehad, heeft een licht verstandelijke beperking, is veel gepest en heeft enkele lichamelijke aandoeningen. Altijd heeft zij zich er doorheen geknokt en dat maakt haar ouders en zus extra trots. Inmiddels doet Jessaley de koksopleiding, omdat zij niets liever wilde dan dat.

Het feit, dat zij vandaag 18 jaar is geworden, is een mijlpaal in het leven van Jessaley en dat verdiende alle aandacht. Motorrijders uit het hele noorden en oosten, onder andere van Riders of the East, stapten op hun motor of trike voor deze verrassing.

In tranen bedankte Jessaley de motorrijders. Zij mocht vervolgens kiezen op welke motor of trike zij een tocht door Coevorden wilde maken met naast haar zus Jamilynn. Dat werd een prachtige blauwe trike. Hun ouders reden mee in de stoet, die eindigde op de Markt. Daar werd deze mooie avond voortgezet met een feestje in Candia.