Coevorden – Sinds 1 augustus heeft het Centrummanagement Coevorden een nieuwe centrummanager: Edwin Boomstra. Hij heeft het stokje overgenomen van de interim-centrummanager Klaas Lamberink.

Edwin Boomstra is 48 jaar en woont in Veendam. Hij is geboren in Den Helder, maar heeft binding met Drenthe doordat een groot gedeelte van de familie van moeders kant in Drenthe woont.

Boomstra is van jongs af aan ondernemer. Zijn hart ligt in de retail, hij heeft bij diverse winkelketens gewerkt, maar ook heeft hij een eigen winkel gehad.

Sinds2001 heeft Edwin een MKB-adviesbureau dat voor onder andere gemeentes levensvatbaarheidsonderzoeken deed. Later werden de werkzaamheden uitgebreid met vastgoedfinancieringen en financieringen voor werkkapitaal. In 2019 is Edwin zich nog meer gaan richten op centrummanagement en MKB-financieringen.

Edwin is iemand die van aanpakken weet en slecht kan stilzitten. Zijn omgeving omschrijft hem als een echte netwerker en verbinder.

Toen Edwin gewezen werd op het feit dat Coevorden een centrummanager zocht, hoefde hij niet lang na te denken. “Ik ken Coevorden en de regio redelijk goed, en mag graag in deze regio vertoeven.”

De pijler voor Edwin is aanpak van leegstand, want hij heeft een groot netwerk bij landelijke formules en ziet daar mogelijkheden. Maar het grootste streven is om van Coevorden een verblijfcentrum te maken, ,omdat bezoekers een dagje uit beleven.

“Dat is niet alleen goed voor bijvoorbeeld een horecabedrijf, maar ook voor de beleving van het centrum. Ik ga deze uitdaging graag aan met het team en ondernemers van Coevorden.”