Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden houdt samen met Theater Hofpoort en Diversiteitsplatform Coevorden een historische/hysterische modeshow op zondag 17 oktober in De Fabriek aan de Sint Jansstraat. Deze show vindt plaats in het kader van de Drentse Regenboogweek en wordt begeleid door Albert Kool van Stichting Oud-Oranje. De show toont kleding door alle emancipatiegolven door de jaren heen, gericht op de negentiende en twintigste eeuw.

Historie en hysterie

Voor de modeshow zijn we op zoek naar modellen. De kleding wordt geheel verzorgd door Stichting Oud-Oranje. Van hoepelrokken tot punt-bh’s: deze stichting is in het bezit van tot in de puntjes nagemaakte vorstelijke kostuums waardoor iedereen die er een draagt zich ook echt een koningin voelt! Historie en hysterie liggen in deze show dicht bij elkaar.

De modeshow start om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. Toegangskaarten zijn gratis, maar er moet wel gereserveerd worden. Dat kan via deze link op de website van Theater Hofpoort. Na afloop staat een consumptie klaar.

De Regenboogweek ‘Coevorden bekent kleur!’ wordt hiermee afgesloten.