Hoogeveen – Tweedeklasser Dalen neemt zaterdag 14 augustus, dinsdag 17 augustus en zaterdag 21 augustus voor de eerste keer deel aan het Offerein Voetbaltoernooi. Dit toernooi is voor de negende keer georganiseerd door de hoofdklassers HZVV en VV Hoogeveen. De wedstrijden worden gespeeld op de accommodaties van deze verenigingen.

Dalen komt net als afgelopen seizoen uit in de zondag tweede klasse. De trainer is Michel Kerkdijk, die zijn tweede seizoen ingaat. In 2019 promoveerde Dalen in de nacompetitie. Het team speelde eerder zelfs in de eerste klasse. Daarnaast maakten de roodwitten ook regelmatig indruk tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Kevin Borgman keert met Dalen terug op bekend terrein. De doelman keepte twee seizoenen geleden nog in de basis bij hoofdklasser Hoogeveen zondag.

Zaterdag 14 augustus treft Dalen tijdens de eerste ronde derdeklasser ZZVV. Beide clubs strijden met zes andere deelnemers (LTC, De Weide, DVC Dedemsvaart, HZVV 2, Hoogeveen zaterdag, Achilles 1894) om de Paviljoen Nijstad Cup. De wedstrijd van De Weide op het hoofdveld van Hoogeveen begint om 18.00 uur. De winnaars van de eerste ronde strijden dinsdagavond 17 augustus verder om plek 1 t/m 4 en de verliezers om plek 5 t/m 8. De te spelen wedstrijden worden zaterdag 14 augustus zo snel mogelijk bekendgemaakt. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur.
Om 20.00 uur strijden de hoofd- en eersteklassers Hoogeveen, HZVV, VKW en Pelikaan S om de AH Offerein Bokaal.

Entree en coronamaatregelen

De entree is bij VV Hoogeveen (ingang HZVV is gesloten). Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen 5 euro p.p., zij kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen voor 10 euro, geldig tijdens alle wedstrijden bij drie speelronden. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Er is een gratis programmaboekje beschikbaar. De coronamaatregelen staan op de website www.vvhoogeveen.nl. Daar is ook alle andere informatie te vinden.

Foto: Gerjo Stegeman.