Coevorden – De heer Hilbertus (Bertus) Tibben (83) en mevrouw Lummegie (Lummy) Tibben-Bouwman (81) uit Coevorden zijn vandaag, woensdag 12 augustus, zestig jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Bert Bouwmeester om het paar namens het gemeentebestuur te feliciteren.
De heer Tibben is geboren in Zuidwolde en getogen in Arriërveld bij Ommen. Mevrouw Tibben zag het levenslicht in Vinkenbuurt, gemeente Ommen. Zij ontmoetten elkaar tijdens een schiet- en sjoelavond.
Het paar had vier jaar verkering en na hun huwelijk in Ommen woonden zij eerst een jaar bij de ouders van Lummy.

In de sloot

De trouwdag verliep nog bijzonder. Tibben: “Ik dacht, dat ik ‘s morgens nog wel even mee kon met een rit naar Dedemsvaart. We belandden met de auto in een sloot en het spande erom of ik op tijd voor mijn huwelijk zou komen. Maar dat is gelukt.”

Brouwer

Het paar vertrok daarna naar Vriezenveen, waar de heer Tibben in als automonteur bij een transportbedrijf ging werken. Na vier jaar volgde een verhuizing naar Dalen, omdat Tibben er aan de slag ging bij Autobedrijf Brouwer. Tussendoor werkte Tibben nogmaals in Vriezenveen, maar het echtpaar bleef in Dalen wonen. Na enkele jaren keerde Tibben terug bij Brouwer, waar hij nog 29 jaar heeft gewerkt. Toen hij 59 werd, kon hij met de vut.

CSVC

Inmiddels wonen de heer en mevrouw Tibben al heel wat jaren in Coevorden. Hij is al vijftig jaar lid van voetbalclub CSVC en doet er nog steeds vrijwilligerswerk.
Mevrouw Tibben deed in de loop der jaren heel wat vrijwilligerswerk, onder andere bij woonwijkcentrum De Schutse en ook draaide zij mee in de kantinedienst van CSVC. Daarnaast droeg zij de zorg voor het huishouden.

Het paar kreeg zes kinderen. Zij hebben acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen terwijl een vijfde achterkleinkind op komst is. Helaas zijn een zoon en diens vrouw overleden.