Oosterhesselen – De Hesselerhof in Oosterhesselen bestaat in juni alweer tien jaar. De voormalige gemeentewerf werd omgetoverd in een prachtig gebouw, waarvan vele organisaties gebruikmaken. Dit tienjarig bestaan wordt gevierd met een Fair Culinair op zaterdag 22 juni. De activiteitencommissie bestaat uit Lieneke Rijskamp, Anneke Mug en Ieneke Draaijers. Zij vertellen er graag meer over, maar blikken kort terug.

“De afgelopen jaren hebben we allerlei activiteiten gedaan, zoals een presentatie van alle vereniging in Oosterhesselen, het culinaire evenement Rondeten en een Ladies Night. De pubquiz aan het einde van het jaar is een vast item geworden, in de vakanties draaien we films voor kinderen en we hebben allerlei workshops gehouden”, aldus de dames, elkaar aanvullend.

Bij de organisatie van de Fair Culinair krijgen zij hulp van muziekvereniging Excelsior, historische vereniging Klenckerheugte, toneelvereniging Jan Naarding en het bestuur. “Van elke club helpen mensen mee”, vertelt Ieneke. De fair wordt gehouden op het terrein van De Hesselerhof en duurt van 10.30 tot 17.00 uur.

Standhouders nog welkom

Er zijn inmiddels zo’n dertig standhouders en er mogen er nog wel meer bij. Standhouders kunnen gratis deelnemen aan Fair Culinair op voorwaarde dat zij een prijsje beschikbaar stellen voor de verloting. Aanmelden kan via acdehesselerhof@gmail.com.

“Het gaat met name om standhouders uit de regio. Zo zijn er onder meer vleeswaren, drankjes uit Meppen, blauwe bessen van De Blauwe Bes Drenthe uit Geesbrug, Wachtum en Zwinderen, chocolade van The Chocolate Factory uit Coevorden, eieren, advocaat en tokkelroom van Oosting, de Melktap uit de regio, producten van Bakkerij Schepers uit Sleen, Mirthe uit Sleen is er met haar Mini Bakerij en ook van de partij zijn Talenti uit Gees (ijs), het Italiaans restaurant uit Sleen en ‘t Zwien uit Gees”, vertelt Lieneke.

“Verder hebben we een mooi kinderprogramma. Zo komt er een mobiel doolhof en is de ballonnenman er. Daarnaast wordt een grote verloting gehouden”, zegt Anneke Mug met gepaste trots.

Avondprogramma

Het avondprogramma vindt plaats bij café Deen aan de Burg. De Kockstraat. Daar krijgen de vrijwilligers van De Hesselerhof en Fair Culinair een buffet aangeboden. Vanaf 21.00 uur is er feest met muziek van De Moeflons en dj Ruben.

Goede bezetting

De Hesselerhof kent een goede bezetting. “We hebben”, laat Ieneke weten, “het wel over uitbreiding gehad, maar daarmee leg je nog meer druk op de vrijwilligers. Het gebouw is elke dag door de week bezet. Het is een luxeprobleem dat we soms ‘nee’ moeten zeggen. Soms moeten we wat schuiven om iedereen een plek te kunnen bieden.” Er zijn zo’n veertig vrijwilligers inclusief de groenploeg en de sleutelbeheerders.

Overleg met horeca

Soms zijn er ook condoleancebijeenkomsten. De dames laten weten dat er goed overleg is met de horeca. “We bieden ruimte, maar we faciliteren niet wat betreft eten. Als we een aanvraag krijgen voor een feest, dan overleggen we met de horeca. Wij zijn immers niet voor feesten en partijen.”

Foto v.l.n.r. Ieneke Draaijers, Anneke Mug, Lieneke Rijskamp.