Coevorden – Prinses Laurentien reikte vandaag de Taalheldenprijzen van Stichting Lezen & Schrijven uit in Den Haag. Het team Juf Wilhelmina van de Wilhelminaschool was vanuit Drenthe genomineerd in de categorie taalbegeleider, maar won de landelijke prijs helaas niet.

Wel werd het team Juf Wilhelmina in september in de categorie begeleiders winnaar tijdens de verkiezing van Taalhelden voor Drenthe, een bijeenkomst van Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe in Theater Hofpoort.

Omdat de school meer op het gebied van taal wilde doen, werd De Ouderkamer opgericht. Er wordt gebruik gemaakt van het programma LOGO 3000 voor kinderen en ouders. Een week voordat de kinderen aan de slag gaan met bepaalde woorden worden die met de ouders doorgenomen, zodat zij samen kunnen oefenen. Het gaat er vooral om dat kinderen en hun ouders samen aan de slag gaan.

Ook de andere twee genomineerden uit Drenthe, team HRM van De Groot Installatiegroep uit Emmen (categorie bruggenbouwer) en het Testpanel Abracadabra uit Hoogeveen (categorie taalcursist) visten achter het net.

Foto (© Esselien de Groot): tijdens de uitreiking van de prijs in september in Theater Hofpoort.