Dalerpeel – De heer G. (Geert) Benjamins en mevrouw A. (roepnaam Dini) Benjamins-Slomp uit Dalerpeel zijn vandaag maar liefst 65 jaar getrouwd. De echtelieden zijn allebei 86 jaar oud. Burgemeester Renze Bergsma bracht het paar vanmiddag een bezoek om de felicitaties namens het gemeentebestuur over te brengen.

Zowel Geert als Dini groeiden op in dezelfde straat in Dalerpeel. Inmiddels wonen zij 49 jaar op hun huidige adres. Zij kenden elkaar dus al en kregen 68 jaar geleden verkering. Hun huidige woning werd 23 jaar geleden gebouwd nadat er brand was geweest in het eerdere huis. Geert Benjamins voerde een geanimeerd gesprek met de burgemeester over allerlei onderwerpen. “Ik speelde al accordeon voordat we trouwden”, zegt Benjamins met gepaste trots. Natuurlijk wilde de burgemeester de muzikale kwaliteiten van Benjamins horen. Die speelde en zong graag een paar liedjes. Zo bracht hij onder andere ‘Wil je altijd bij me blijven’ ten gehore, speciaal voor zijn vrouw.

Benjamins noemde de Tweede Wereldoorlog kort en hij toonde een ingelijst interview van enkele jaren geleden. Hij ging bij de bevrijding van Coevorden, hij was toen 9 jaar oud, met zijn vader mee. Op de vraag van Bergsma of Benjamins nog veel aan de oorlog dacht, was het antwoord duidelijk: “Nee.”

Het paar kreeg vijf kinderen en heeft twaalf kleinkinderen, bovendien zijn er inmiddels acht achterkleinkinderen. Geert en Dini zijn maar wat trots op hun kinderen, die allemaal in de regio wonen.

Dini werkte vroeger onder andere bij hotel Van Wely in Coevorden, Geert had allerlei werkgevers. De laatste 25 jaar van zijn werkzame leven was Geert actief voor een bedrijf, dat werkzaamheden uitvoerde voor de NAM. Hij volgt de ontwikkelingen bij de NAM nog steeds op de voet. Via de computer houdt hij zichzelf op de hoogte. “Wat dat betreft ben ik meegegaan met de tijd.” Benjamins is een bezige bij, want hij verbouwt ook nog zijn eigen aardappels en groente.