Coevorden – Metal Front Coevorden bestaat 25 jaar en gaat dat (eindelijk) vieren op zaterdag 23 juli vanaf 17.00 uur. Nadat vorig jaar door de coronamaatregelen het feest niet haalbaar bleek, gaat het Coevorder muziekcollectief dit jaar voor een herkansing. De entree is gratis.

Onder de noemer ‘MFC Inside-Out’ komt er als nog een ‘hybride jubileumexperience’ die uit verschillende typische MFC-elementen zal bestaan: twee bands in de vertrouwde setting binnen maar óók de sfeer van MFC Outside buiten. Dus met het vertrouwde kampvuur en houtgestookte barbecuelekkernijen van een mysterieuze lokale BBQ-pitmaster genaamd Oboema.

Vanaf vijf uur ’s middags is het terrein al open voor het publiek. Het wordt letterlijk een open huis die interessant wordt voor zowel leden als niet-leden met een fototentoonstelling van die 25 jaar Coevorder muziekgeschiedenis, livemuziek én de mogelijkheid om zelf mee te jammen. Tussen de bedrijven door draait dj Monday fijne vinylplaatjes tot het avondprogramma van start gaat.

Vanaf 21.00 uur verschuift de aandacht naar het binnenpodium met livemuziek van rockband Seb Zukini uit het noorden van Nederland. Maar pas na het optreden van het regionale viertal Rocket Chair, een no-nonsense rockband van Drentse bodem.

Na de shows binnen gaat het buiten weer verder met sessies bestaande uit meerdere huistalenten en combo’s. Zoals de formaties Shandy en K-A-R (Kramer/Attinga/Rouwenhorst), die ook hun repetitieruimte delen in MFC. Nog steeds onder het genot van de barbecue en muziek van  dj Monday is er een kampvuur en een traditionele show van Von Pickartz’ Pyroteam.

Een uitgebreid artikel met veel informatie over de bands en vele links is hier te vinden.