Coevorden – Het was traditiegetrouw een enorme drukte bij de aankomst van Sinterklaas en vele pieten en de daaropvolgende optocht door het centrum.

Aan de Spoorhavenstraat ter hoogte van de Action meerde de boot van Sinterklaas rond kwart voor twaalf vanochtend aan, evenals de boten van alle pieten. Dat werd mogelijk gemaakt door Havenvereniging Coevorden, die haar eigen gebouw beschikbaar stelde voor alle voorbereidingen.

Het gezelschap werd van harte welkom geheten door burgemeester Renze Bergsma. Na een welkomstdans van de danspieten begon de optocht via het Koedijkje, Spoorsingel, Bentheimerstraat, Friesestraat. Na het keren bij het station zette de stoet koers naar de Markt. Daarna was er nog een Sintfeestje. De presentatie van de aankomst en op de Markt was in handen van Maikel Owen uit Veendam.

Deelnemers aan de optocht waren het Rode Kruis, Tamboerkorps Reünie-Orkest Artillerie, de Schutterij van Koeverden, de oldtimer van Stroeve met de huidige Miss Ganzenhoedster Yenah Sanli, Mini-Miss Ganzenhoedster Eden Dost en Mini-Mister Ganzenhoeder Jurrian Toussaint, een tractortram met de kandidaten voor Mini-Miss Ganzenhoedster, het pietenorkest van Excelsior Oosterhesselen, een koets met Sinterklaas, de hoofdpiet en burgemeester Renze Bergsma, het stadstreintje met de kandidaten voor Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder, de Bergvennenkapel uit Lattrop en natuurlijk heel veel Pieten.

Het was een geslaagd feest, dat daarna werd voortgezet met muziek van feestband KaramBAM! en natuurlijk draaide de kermis volop.