Regio – In het afgelopen weekend, van vrijdagavond tot zondag, kreeg de politie te maken met diverse incidenten. Hieronder staat een greep uit de gebeurtenissen.

Op zondag 4 december waren er in de avond/nacht twee brandstichtingen. In Dalen was er brand in een grote container met oud papier. In Coevorden werden twee containers en pallets in brand gestoken. De brandweer bluste het vuur.

* Op zaterdag 3 december stond een leegstaande stal aan de Valsteeg in Dalen in brand, die ontstond in stro dat in de stal lag opgeslagen. De oorzaak ervan is nog onbekend. Het pand liep behoorlijk wat schade op.

* Op zaterdag 3 december rond 21.00 uur werd de achtervolging op een Volkswagen Golf in de wijk Poppenhare ingezet. De bestuurder reageerde niet op een stopteken en reed vervolgens via het fietspad de Frans Halsstraat in. De achtervolging werd gestaakt, de eigenaar van de auto krijgt een boete thuisgestuurd.

* Op de Europaweg vloog op zondag 4 december rond 17.45 uur een auto met hoge snelheid over de kop. De bestuurder kwam wonder boven boven ongedeerd uit de auto. Vermoedelijk was de bestuurder bezig met zijn telefoon.

* Op de A37 vertoonde een bestuurder zondag rond 16.00 uur zeer gevaarlijk rijgedrag. Hij zou onder meer afsnijden, voor iemand rijden en afremmen en onnodig links rijden. De auto werd staande gehouden op de N34. De 19-jarige bestuurder is aangesproken op zijn gedrag. Omdat de politie zelf het rijgedrag niet had geconstateerd, kwam hij er zonder bekeuringen vanaf.

* In Geesbrug was er overlast met jeugdigen gemeld. Het ging om scooterrijders die zich daar hadden verzameld. Er zijn geen overtredingen geconstateerd, het bleef bij een waarschuwing.

* In Geesbrug werd zondag geluidsoverlast geconstateerd. Er was een tuinfeest, de muziek stond om 02.15 uur nog onacceptabel hard. De feestgangers kregen een waarschuwing.

* Zaterdag rond 3.00 uur werd aan de Looweg in Coevorden zwaar vuurwerk afgestoken. Na afloop werd een melding gemaakt, waarna afspraken met buurtbewoners zijn gemaakt.