De provincie Drenthe stelt gratis Drenthe-dekens beschikbaar aan horecaondernemers met een terras. Hiermee wil de provincie deze ondernemers, ondanks dat er nog geen perspectief is voor opening, een hart onder de riem steken.

Gedeputeerde Henk Brink: “Wij realiseren ons dat alle ondernemers, ook in andere sectoren, hard worden getroffen door de coronacrisis en in een zeer onzekere en moeilijke tijd verkeren. Ondanks dat het perspectief ontbreekt starten we nu toch deze actie om de horecaondernemers te steunen. Met de dekens kunnen gasten, als de horeca weer open mag, langer warm buiten zitten op de terrassen in onze oerprovincie.”

Ondernemers kunnen dekens aanvragen tot en met 10 maart 2021 via de website van Marketing Drenthe. In de week van 15 maart horen ondernemers die een aanvraag indienen waar en wanneer zij hun dekens kunnen ophalen. De ophaaldagen zijn gepland op maandag 22 en dinsdag 23 maart. Er wordt gewerkt met afhaalpunten verspreid over de provincie om de reistijd zo kort mogelijk te houden en met tijdsblokken om het afhalen zo goed mogelijk te laten verlopen.