Emmen/Assen/Meppel – Het Drenthe College houdt op woensdag 15 maart een open dag in de schoolgebouwen in Emmen, Assen en Meppel. Geïnteresseerden in een mbo-opleiding of volwassenen die zich oriënteren op om- of bijscholing zijn tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom. Vooraf aanmelden is mogelijk via drenthecollege.nl/events. Belangstellenden kunnen sfeerproeven op de locaties en in gesprek gaan met studenten en docenten.

Bij het Drenthe College in Meppel en Assen kunnen jongeren de beroepshavo volgen. Naast een mbo-opleiding niveau 4 kunnen de jongeren havo-certificaten halen. Studenten die hiervoor kiezen willen graag meer uitdaging of goed voorbereid naar het hbo gaan.

Nieuwe opleidingen

Vanaf schooljaar 2023/2024 starten nieuwe mbo-opleidingen. Het gaat om E-commerce Specialist niveau 4 in Assen en Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport in Assen en Emmen. In Meppel worden vanaf volgend schooljaar Leidinggevende Keuken, Leidinggevende Bediening en Leidinggevende Team/Afdeling/Project niveau 4 aangeboden. Laatstgenoemde opleiding is een eenjarige mbo-opleiding in samenwerking met Terra. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn binnen een bedrijf of instelling en een leidinggevende functie willen of gaan bekleden.

VAVO Sprinthavo & Sprintvwo

Tijdens de Open Dag zijn er ook docenten van de VAVO Sprinthavo en Sprintvwo aanwezig. Bij het Drenthe College is het mogelijk om (alsnog) een havo of vwo-diploma te halen of -certificaten van bepaalde vakken. In Meppel kunnen leerlingen een volledig tweejarig Sprinthavo-traject kiezen. Ze volgen in het eerste jaar, het zogenoemde schakeljaar, alle vakken van het gekozen havo profiel en worden klaargestoomd voor het tweede jaar waarin zij examen gaan doen. In het schakeljaar worden ook alvast enkele onderdelen van het schoolexamen afgenomen, zodat ze een voorsprong hebben in het tweede jaar.

Meer informatie

Meer informatie staat op drenthecollege.nl/studiekeuze.

Het Drenthe College biedt mbo en een opleidingencentrum. Elk jaar volgen ongeveer 8.000 studenten er een opleiding.