Coevorden – In 2023 zou de Nederlandse componist Simeon ten Holt honderd jaar zijn geworden. Als eerbetoon brengen Sandra en Jeroen van Veen zijn bekendste werk ten gehore, dat ze ook een aantal keren op cd zetten: ‘Canto Ostinato’. De voorstelling is op zaterdag 1 april vanaf 20.15 uur en vindt plaats in de Stadskerk aan de Kerkstraat.

De componist zelf prefereerde hun uitvoering boven andere bestaande pianoversies. Van de opnames die het internationaal vermaarde pianoduo van het meesterwerk maakte, werden ruim 100.000 exemplaren verkocht.

Sandra en Jeroen van Veen waren heel close met Ten Holt over wie Wilma de Rek in 2012 een biografie schreef. In ‘Canto Ostinato, in memoriam Simeon ten Holt’ interviewt De Rek het duo aan de vleugels, terwijl zij hun antwoorden illustreren met fragmenten uit Ten Holts ‘Canto Ostinato’ en ‘Aforisme II’. Na de pauze nemen Sandra en Jeroen het publiek mee naar de meditatieve klanken van ‘Canto Ostinato’.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De kaartprijs is inclusief een kopje koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De kaartprijs is inclusief een consumptie met uitzondering van de speciaalbieren. Voor vragen via mail: kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto: Janey van Ierland.