Coevorden – De heer Hendrik Jan Meijerink werd dinsdagochtend verrast door medewerkers van Domesta. Ineke Lopez, Rik Nieuwenhuis en Gea Hoogeveen stonden opeens bij hem voor de deur in de Rembrandtflat. Zij bedankten hem voor zijn jarenlange inzet voor de flatbewoners.

Hij zamelde jarenlang oud papier in bij de bewoners, onderhield de plantenbakken, zorgde ervoor dat het plein bladvrij was en was vraagbaak voor iedereen. Gezien zijn leeftijd stopt hij nu met zijn activiteiten. Dat mocht niet ongemerkt voorbijgaan, vonden de medewerkers van Domesta. Zij boden hem daarom een fraai boeket en een grote vleesschotel aan. De bewoners van de flat lieten zich ook niet onbetuigd. Zij zorgden voor een mooie kaart en voorzagen die van handtekeningen. “Hij geeft een heleboel liefde, reikt de helpende hand en biedt een luisterend oor”, aldus één van de flatbewoonsters. “Hij is een centrale figuur in de flat, wij noemen hem de opa van de flat.”

De zeer bescheiden Meijerink was zichtbaar geraakt door al deze loftuitingen en bedankte iedereen voor het mooie gebaar.

Foto: Ineke Lopez en Rik NIeuwenhuis bedanken de heer Hendrik Jan Meijerink (foto Esselien de Groot).