Dalen/regio – Stichting Dutch Animal Rescue (DAR) Dierenambulance Drenthe/IJsselland met de hoofdvestiging in Dalen is reeds werkzaam in de regio’s Coevorden, Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en De Wolden. Per direct is het werkgebied verder uitgebreid: woensdag hebben de besturen van DAR en stichting Dierenambulance Meppel/Steenwijk e.o. de fusie bekrachtigd met een handtekening. Dat betekent, dat de gemeenten Westerveld, Meppel, Steenwijk, Zwartewaterland en Staphorst nu ook kunnen rekenen op DAR.
Geld mag hulpvraag niet belemmeren
De organisatie van de in Meppel gevestigde stichting valt nu onder de verantwoordelijkheid van DAR. Inmiddels is DAR Dierenambulance drie jaar een begrip in Drenthe. Met deze overname beoogt DAR een sterker netwerk van dierenambulances in Drenthe en Overijssel neer te zetten. Juist op de avond dat de fusie werd ondertekend, liet de Dierenbescherming Zuidwest-Drenthe weten dat zij stopt met haar activiteiten in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld. DAR. benadrukt graag dat zij ook in deze regio’s rijden, 24 uur per dag en 7 dagen per week, want geld mag in onze ogen niet de hulpvraag van een dier belemmeren.
“Geld is voor ons niet een drijfveer om te rijden voor dieren in nood. DAR rijdt op dit moment volledig subsidieloos. We zijn onze donateurs dan ook dankbaar voor het vertrouwen in ons werk”, aldus Chögyal Trizin, voorzitter van Stichting Dutch Animal Rescue. DAR Dierenambulance is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Naast het verlenen van hulp aan alle dieren in nood, wil de organisatie ook het niveau van dierenhulpverlening in Nederland naar een hoger level tillen.
Opleidingen
“Wij willen het vak dierenhulpverlener op professionele wijze vormgeven. We bieden onze medewerkers een verplichte interne opleiding, bestaand uit EHBD, diverse trainingen over dieren, maar DAR is ook aannemende dierenambulance op het rijkswegen netwerk voor Rijkswaterstaat en de provincie. Onze medewerkers zijn herkenbaar aan een donkerblauw uniform. Als eerste dierenambulance in Nederland gaan we met een rangensysteem werken. Een motivatie om te leren en te groeien in het werk, maar tevens een herkenning voor onze collega-hulpverleners, zoals Rijkswaterstaat, politie en brandweer,” aldus Chögyal Trizin.
Met de uitbreiding van de activiteiten zijn nieuwe vrijwilligers welkom! Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk op de website www.dutchanimalrescue.nl of ga naar www.ikwordjouwredder.nl.