Oosterhesselen/Venlo – Topsporters hebben door de coronacrisis een lege sportkalender. Hoe lang die agenda leeg blijft, is moeilijk te voorspellen. Wie zijn de topsportstudenten van de Hanze? Hoe komen ze deze crisis door en hoe blijven ze fit? Handbalster Tessa Hilbrands uit Oosterhesselen vertelt erover in een artikel op de website van Hanzehogeschool Groningen.

De 21-jarige Tessa woont sinds kort in Venlo. Voor haar afstudeerstage voor de studie Facility Management aan de Hanzehogeschool is zij actief bij Cabooter Facility.

Zij begon met handballen op zesjarige leeftijd bij HVZ-Vivendi in Oosterhesselen. Vanaf haar vijftiende speelde zij bij E&O in Emmen, vier jaar later gevolgd door Morrenhof-Jansen Dalfsen en sinds bijna een jaar bij Cabooter Handbal Venlo. Tessa speelt nu bijna zes jaar in de eredivisie. “Ik vind handbal een lekker snel en fysiek spelletje”, verklaart zij haar liefde voor deze sport.

“Dit seizoen was ons doel om Nederlands kampioen te worden en de beker binnen te halen. Jammer genoeg is het seizoen beëindigd door het coronavirus. Het behalen van het landskampioenschap en de beker behoren tot onze doelen voor komend seizoen!” Door corona is Tessa terug in Drenthe en werkt zij vanuit huis aan haar scriptie. Natuurlijk houdt zij in deze tijd haar conditie op peil.

Lees het complete verhaal via deze link.