Regio – GGD Drenthe breidt de testcapaciteit voor het coronavirus/COVID-19 uit vanaf maandag 6 april. Alle voorbereidingen zijn erop gericht de teststraat maandag om 13.00 uur operationeel te hebben.

Met name bij de groep zorgprofessionals en kwetsbare personen is testen van groot belang. Meer informatie over wie in aanmerking komt voor een test en hoe dit in zijn werk gaat, volgt maandagochtend op de website van GGD Drenthe. De focus ligt op kwetsbare personen en zorgpersoneel met klachten die passen bij Corona/COVID-19.

Degenen, die in aanmerking denken te komen voor een test, kunnen maandag vanaf 8.00 uur bellen naar GGD Drenthe, 0592-306300. Er is een afspraak nodig om getest te kunnen worden op deze locatie.

Landelijk is de testcapaciteit vergroot en zijn er nu extra laboratoria die ingezet kunnen worden. Ook van de GGD’s vraagt uitgebreid testen veel extra capaciteit. Door het organiseren van deze teststraat in Assen kan GGD Drenthe dit toch mogelijk maken. Waar nodig blijft ook testen in de thuissituatie mogelijk. Er is een grote bereidheid om de inspanningen verder op te voeren voor de bestrijding van COVID-19. GGD Drenthe biedt ook informatie op de eigen Facebookpagina.