Dalen – Was het vorig jaar warm en zonnig, vandaag troffen de deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse regenachtig weer op deze eerste dag. Vanaf dit jaar start het evenement op donderdag.

Toch lieten de fietsers het zeker niet afweten: vanaf de startplaats in Dalen, sportpark ‘t Grootveld, gingen bijna driehonderd deelnemers van start. Ongeveer 25 personen schreven zich voor een dag in.

De deelnemers aan de route van 40 km gingen vanaf via Hoogehaar en Vossebelt naar Dalerpeel om koers te zetten naar het Onderduikersmuseum in Nieuwlande. De route ging verder langs Nieuweroord en via de stempelpost in Zwinderen, het dorpshuis, terug naar Dalen. De fietsers van de 60 km gingen ook nog door Boswachterij Gees.

De tocht van morgen, vrijdag 28 juli, gaat voor beide afstanden naar Dalerveen, De Haar, Schimmelarij, Den Hool, Holsloot, langs Erm om verder te gaan naar Sleen, Benneveld en Oosterhesselen om via Gees terug te keren naar Dalen. De deelnemers aan de 60 km knopen daaraan nog een route vast naar Schoonoord, Wezup en Aalden.

Meer informatie over startplaats Dalen is hier te vinden, de routes zijn te bekijken via deze link.