Coevorden – In Stedelijk Museum Coevorden is vrijdagmiddag de nieuwe tentoonstelling ‘Coevorden in stripvorm’ geopend. De tentoonstelling is te zien van zaterdag 6 juli tot en met 2 maart. Onder goede belangstelling vond de opening plaats.

Toen Herman Roozen en zijn vrouw Paulien Blaauwgeers elf jaar geleden neerstreken in Coevorden maakte Herman vaak meteen duidelijk: “Ik ben getrouwd met de jongste dochter van melkboer Blaauwgeers en ik woon in het huis waar eerder tandarts Knol woonde.” Die introductie is niet meer nodig, want velen weten wel dat Herman stripmaker is en zelfs van 2021 tot 2023 Stripmaker des Vaderlands was. Hij somde op van welke verenigingen en organisaties hij inmiddels lid is om te concluderen: “Inburgeren is duur.”

Directeur Evelien Wieling heette alle belangstellenden welkom en stelde het nieuwe team voor: conservator Thomas Bruins, PR- en communicatiemedewerker Guus Weggemans en Femke Claus, curator en educatief medewerker.

Wethouder Joop Slomp verrichtte de opening door het maken van een heuse tekening.

De tentoonstelling is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Stedelijk Museum Coevorden en Herman Roozen. Er zijn vier thema’s: fabels & legenden, karakteristieke gebouwen, archeologie en tradities. De strips en tekeningen zijn gekoppeld aan historische objecten, afkomstig uit eigen collectie en uit bruikleen van onder andere Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord.

Gedurende de tentoonstelling worden diverse activiteiten en workshops georganiseerd. Actuele informatie staat op de sociale mediakanalen van Stedelijk Museum Coevorden en op de website www.museumcoevorden.nl. Herman Roozen heeft op de tentoonstelling een eigen werkplek, waar hij regelmatig te vinden zal zijn.