Regio – LEADER Zuidoost-Drenthe is een subsidie voor projecten die bijdragen aan een vitaal platteland. Dit jaar stellen Gedeputeerde Staten per LEADER-gebied 650.000 euro subsidie beschikbaar. De helft van dit bedrag komt uit het Europese subsidiefonds POP3+, de andere helft legt de provincie zelf op tafel. Aanvragen kunnen dit jaar worden gedaan tot en met 12 september.

In de gemeente Coevorden werden reeds diverse projecten beloond met forse subsidies, variërend van ruim 92.000 tot 150.000 euro. Dat zijn de renovatie van playground Poppenhare in Coevorden, de verduurzaming van het dorpshuis en inrichting van een beweegpark) in Steenwijksmoer, het multifunctioneel beweegpark op ‘t Grootveld in Dalen, het Doe-Plein in Dalen, de renovatie en verduurzaming van multifunctioneel clubgebouw Gebouw 48 in Oosterhesselen en de aanleg van een multifunctioneel sportterrein in Sleen, het Vijfpuntenplan in Schoonoord en Natuurinclusieve recreatie in Dalerveen.

Meer informatie over LEADER Zuidoost-Drenthe is hier te vinden. Afgelopen maand verscheen een magazine, waarin de projecten in beeld zijn gebracht en de initiatiefnemers vertellen over hun projecten. Dat magazine is via deze link te lezen.

Foto: De afronding van het project ‘Ontmoeten en bewegen Steenwijksmoer’, mede door Leader gerealiseerd.