Coevorden – Debby Petter zorgde ook ditmaal voor een indrukwekkende voorstelling. Zij kwam vrijdagavond naar De Fabriek van Theater Hofpoort met haar monoloog ‘De liefde voorbij’, een voorstelling over liefde, geluk en de vraag wat geluk is.

Debby Petter was reeds diverse malen in Coevorden met haar voorstellingen, die allemaal indruk maakten op het publiek. Dat was ditmaal dus niet anders.

Een man, David, en zijn vrouw maken op een ochtend ruzie over een geheim dat de man angstvallig verborgen houdt. Hij verlaat woedend het huis en vindt even later de dood door onder een tram te komen. De vrouw schrijft een brief vol clichés, vooral ter bescherming van haar dochter.

Na veertig jaar samenzijn doemen allerlei vragen op. Wie is bijvoorbeeld de vrouw met wie haar man contact had? De herinneringen komen boven, aan fijne tijden en aan slechtere tijden. Was hun huwelijk goed of was hun huwelijk slecht? Zij koestert de mooie herinneringen, zijn onafscheidelijke jas is daarin een element. Het wordt haar duidelijk wie de geheimzinnige vrouw is. Zij schrijft nogmaals een brief met een geheel andere inhoud.

Af en toe klonk een lach in De Fabriek, maar bovenal was het muisstil. Herkenning speelde een rol, want niet elk huwelijk is perfect of toch wel?

Net als voorgaande voorstellingen schreef Thomas Verbogt de tekst. De regie was in handen van Maarten Mourik.

Debby Petter was eerder in Theater Hofpoort met ‘God kind, ben je er nog’ (2012), ‘Gaandeweg’ (2014), ‘Bed & Breakfast (2016) en ‘In mijn hoofd’ (2018).

Debby Petter is voormalig cabaretier, nieuwslezer en presentator van Spoorloos. In 1973 ontmoette zij Youp van ’t Hek en samen met Daan van Straaten richtten zij de cabaretgroep Nar op. In 1975 verliet zij het gezelschap en vertrok als au pair naar Parijs. In de jaren tachtig ontmoette zij Youp van ’t Hek weer en zij trouwden.