Coevorden – De allereerste Boterhammenbar op de Wilhelminaschool vond vanochtend plaats. Leerlingen kunnen voortaan dagelijks bij de keuken hun boterhammen met zelfgekozen gezond beleg ophalen.

“De Boterhammenbar is een initiatief van het Jeugdeducatiefonds om kinderen met een ontbijt de schooldag te laten beginnen”, aldus Anne Kerssies-Koers, intern begeleider en gedragsspecialist op de school. “We hebben daarvoor een goede samenwerking met Coop Martijn Seiger aan de Rembrandtlaan. Dagelijks kunnen we brood en beleg halen.” De Wilhelminaschool is tot nu toe de enige school die meedoet aan de Boterhammenbar. Op de Wilhelminaschool kunnen alle kinderen meedoen. Ouders zorgen ervoor, dat de kinderen dagelijks van een ontbijt kunnen genieten.

Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien in armoede te vergroten. Het fonds richt zich met name op scholen met veel kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Scholen die voor certificering in aanmerking willen komen, kunnen contact met ons opnemen via info@jeugdeducatiefonds.nl. De ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben 5 miljoen euro beschikbaar gesteld aan het Jeugdeducatiefonds om gedurende vier maanden de leerlingen van deze scholen een goede start van de dag te geven. Er zijn kinderen die met een lege maag naar school komen, dat heeft gevolgen voor de ontwikkeling en de leerprestaties van het kind.

Meer informatie over het fonds staat op www.jeugdeducatiefonds.nl.