Coevorden – Debby Petter was reeds diverse malen in Coevorden met haar voorstellingen. Zij komt op zondag 22 januari naar De Fabriek van Theater Hofpoort, waar zij vanaf 15.00 uur haar nieuwste solovoorstelling ‘Niet te geloven’ speelt.

‘Niet te geloven!’ is een beklemmende en soms ook luchtige monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Een sekte waar God alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar zestiende wil ze weg uit het benauwende milieu, maar dat lukt pas jaren later als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. De achterblijvers breken met haar.

Maar hoe vrij is het leven waar ze zo naar verlangde? Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Wie worden je vrienden? Wie was je? Wie ben je? Wie wil je worden? Hoe leef je een leven dat altijd streng verboden was? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en weinig antwoorden, waarin Debby veel ter sprake brengt. Ruinerwold komt langs, de Jehova’s, maar ook een wereld zonder enig geloof. Hoe vrij ben je daar eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Is ieder gezin niet ook een kleine sekte? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? Hoe vrolijk mag je eigenlijk over dit soort zaken praten? Een ding weet Debby zeker: zelfs God kan er om lachen. En huilen.

Zij speelde eerder in het theater van Coevorden de voorstellingen ‘God kind, ben je er nog’ (2012), ‘Gaandeweg’ (2014), ‘Bed & Breakfast (2016) en ‘In mijn hoofd’ (2018) en ‘De liefde voorbij’ (2021), die stuk voor stuk indruk maakten.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De kaartprijs is inclusief een consumptie met uitzondering van de speciaalbieren.

Foto: Debby Petter tijdens haar voorstelling in oktober 2021 in De Fabriek van Theater Hofpoort.