Dalen – Op het dak van MFC De Spinde zijn zevenentwintig zonnepanelen geplaatst. In het streven om een zo duurzaam mogelijk gebouw te zijn, heeft het bestuur besloten om het dak te voorzien van deze panelen. In de afgelopen jaren investeerde het bestuur al in een verbetering van de verwarming en is er ledverlichting aangebracht. De isolatie van het gebouw en de warmtevoorziening zijn al prima in orde.

“De investering in deze zonnepanelen is grotendeels mogelijk gemaakt door een subsidie van de Nederlands Aardoliemaatschappij (NAM). Een groot compliment gaat uit naar de beheerders, Hilbert en Willy Uneken. Zij brachten deze mogelijkheid van de NAM onder de aandacht bij het bestuur. Daarnaast  heeft Hilbert het project begeleid om te zorgen dat, samen met de installateur, de zonnepanelen op de juiste manier op De Spinde zijn aangebracht. De schatting van de jaarlijkse energiebesparing is gebaseerd op een gemiddelde jaarlijkse opbrengst van 7.400 KWh. Uitgaande van een KWh prijs van circa 0,23 euro levert dit een jaarlijks besparing op van ruim 1.700 euro per jaar. Voor de toekomst is De Spinde nog weer duurzamer en beter te exploiteren geworden voor alle gebruikers van De Spinde uit Dalen en omgeving.

Vanwege de coronamaatregelen is MFC De Spinde tot nader order (afhankelijk van de landelijke richtlijnen) gesloten. Hopelijk kunnen de activiteiten van de gebruikers in Dalen snel hervat worden. En dan in een nog meer duurzame De Spinde.

Bron: Dalen Nu