Sleen – Horecabedrijf De Linde aan de Bannerschultestraat 17 krijgt een nieuwe eigenaar. “Er breekt een nieuw hoofdstuk aan voor De Linde Sleen”, zo schrijft Hans Grondel op Facebook.

“Zes jaar geleden kocht ik het pand. Op dat moment zocht ik een plek waar ik kon wonen en muzieklessen kon geven. Tevens konden de open sessies doorgang blijven vinden die ik daar al sinds 2012 organiseerde. Gelukkig had mijn zus Liz dertien jaar horeca-ervaring in hetzelfde pand. Acht jaar werkte ze er voor de toenmalige eigenaar Peter Boonstra.”

Hoe leuk Hans Grondel het horecavak ook vindt, zijn passie ligt bij de muziek. “En die passie ga ik vanaf heden achterna. Het pand is verkocht per 1 september.

Vorig jaar zou het pand al worden verkocht, maar dat ging op het laatste moment niet door. Al sinds 1969 is er een horecabedrijf gevestigd op deze plek. Er waren diverse uitbaters. Het echtpaar Wever kwam in 1990 in de zaak en koos voor de naam De Linde. In 2001 kocht Peter Boonstra het bedrijf. Tien jaar later verhuurde hij de zaak aan Liz Grondel.