Coevorden – De derde editie van de Garnizoensdagen Coevorden wordt gehouden op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus. Ook ditmaal heeft de organisatie gezorgd voor een omvangrijk programma.

Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden wil met het organiseren van de Garnizoensdagen Coevorden als vestingstad en garnizoensstad op de kaart zetten. Onderdeel van Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden is de Schutterij van Koeverden, die het rijke verleden van Coevorden tot leven brengt. De stichting organiseert het evenement samen met een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Stichting ToReCo, Stedelijk Museum Coevorden en de Historische Vereniging.

De officiële start op vrijdagavond gaat gepaard met een lezing en fakkeltocht.

De geschiedenis komt tot leven in de vorm van kampementen en re-enactments. Op de Markt en Weeshuisweide worden kampementen ingericht door allerlei re-enactmentgroepen. Hierdoor ontstaat een klein dorp waar bezoekers diverse aspecten van het dagelijks leven in een garnizoensstad kunnen beleven en actief kunnen meedoen. Vanuit het kampement worden door patrouilles de straten van Coevorden verkend, al dan niet begeleid door muziek. Natuurlijk is er ook ditmaal een daverende afsluiting.

Deelnemers zijn onder andere het Reünie-Orkest Artillerie Trompetterkorps, Saluutbatterij Atkins, Leydse Kluchtencompagnie, 12 Infanteriebataljon Air Assault Regiment Van Heutsz, Schutterij van Koeverden, Die Luyden van ‘t Hooge Veene en Bataafsche Gewapende Burgermacht.

Zodra het programma definitief is, wordt dat uiteraard gemeld. Het laatste nieuws staat naast de website ook op Facebook.