Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden houdt op woensdag 14 februari weer een bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1 in Coevorden. Ditmaal is het thema ‘De kracht van muziek bij dementie’. Muziektherapeut Robin Keus, gespecialiseerd op het gebied van neurologische aandoeningen, geeft uitleg.

Mensen met dementie ervaren problemen bij het denken en begrijpen. Het voelen blijft bestaan en het muzikale brein blijft lang in stand, hierdoor is muziek een geschikt middel om bij deze doelgroep muziek therapeutisch in te zetten. Muziek heeft een effect op emoties en stemming en kan een bepaald gevoel oproepen, dit kunnen dierbare herinneringen zijn aan een lied of aan bepaalde instrumenten. Door een actieve deelname kunnen verschillende vaardigheden geoefend worden, zoals spraak, motoriek en geheugen en kan het emoties de ruimte geven.

Het Alzheimercafé is een veilige , laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.