Coevorden – Net voor de zomer zijn de veranderingen bij Loopgroep Coevorden begonnen met een bestuurswisseling. Het nieuwe bestuur bestaat uit Maaike Bol, Martijn Croon, Mariska Karstel en Maarten Scholtmeijer. Zij willen zich met alle leden focussen op het verder opbouwen van de loopgroep vanaf het stevige bestaande fundament. Er wordt gehoor gegeven aan de behoefte aan veranderingen.

Er is een mooie samenwerking ontstaan met IJsclub Hou Streek op sportpark Klinkenvlier. Door samen op te trekken heeft de loopgroep de mogelijkheid om gedurende het hele jaar, behalve in schaatsperiodes, bij de ijsbaan te trainen en gebruik te maken van het clubhuis van Hou Streek.

Na de zomer is Loopgroep Coevorden gestart met een succesvolle clinic voor beginnende lopers. De deelnemers trainen nu op een verantwoorde manier onder leiding van Theo Baks gedurende tien weken om toe te werken naar het lopen van 5 kilometer. Onder de bijna vijftig huidige leden is een tevredenheidsonderzoek uitgezet. Daaruit kwam naar voren, dat het huidige trainingsaanbod niet voldoende was om te kunnen voorzien in de behoeften van de (toekomstige) leden. Daarom is er naast de trainingen op maandag- en woensdagavond op dinsdagavond een vaste plek voor beginnende lopers. Op maandagavond is de training gericht op het herstel na wedstrijden en duurlopen, die in het weekend zijn gelopen. Deze training is geschikt voor beginners, gevorderden en de fanatieke wedstrijdlopers. De training op de woensdag is er voor gevorderde prestatielopers en zijn gericht op het behalen van persoonlijke doelen en dient als voorbereiding op wedstrijden. Daarnaast is er eenmaal per veertien dagen op zondagochtend een combinatie van loop- en bootcamptraining.

Dankzij de sponsoren Superflink en Hertz krijgen de leden binnenkort nieuwe kleding. Verder gaat de loopgroep aan de slag met uitbreiding van het aantal trainers door twee enthousiaste leden op te leiden tot officiële trainers.

Wie meer informatie wil, kan mailen naar loopgroepcoevorden@gmail.com of neem een kijkje op de website www.loopgroepcoevorden.nl.