Coevorden – De bezorgservice van de bibliotheken van Biblionet Drenthe is een groot succes. Sinds de sluiting van de bibliotheken zijn inmiddels duizenden materialen persoonlijk bij de klanten thuisgebracht.

De reacties van de klanten zijn zonder uitzondering positief. Juist in deze periode is er een sterke behoefte aan het lezen van een boek.

Materialen reserveren

Ook nu de bibliotheken al enige weken gesloten zijn, blijven zij er alles aan doen om de collectie zo veel mogelijk beschikbaar te stellen. Reserveren kan via de website van de bibliotheek. Voorwaarde is wel dat het materiaal aanwezig is in de eigen vestiging.

Klantenservice

De klantenservice van de bibliotheken van Biblionet Drenthe kan ondersteuning bieden bij het reserveren van materialen. Medewerkers van de klantenservice zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur op 088 – 012 8000.

Nieuwe leden kunnen zich hier ook aanmelden en meteen gebruikmaken van de diensten van de bibliotheek. Het lidmaatschap is tot de leeftijd van 19 jaar gratis.

Aanbod online

Naast de bezorgservice kent de bibliotheek een uitgebreid online-aanbod: bijvoorbeeld e-books, luisterboeken of prentenboeken via Bereslim.nl. Of zoek eens bij delpher.nl naar het nieuws op je geboortedag.

Op www.bibliothekendrenthe.nl/online-bibliotheek staat een actueel overzicht van alle diensten en content die bibliotheken aanbieden aan klanten.

Foto Biblionet Drenthe: ook Margreet Nicolai uit Coevorden bezorgt boeken.