Zorginstelling Icare, Schutrups Schoenen en Woningcorporatie Lefier zijn de beste (thuis)werkgevers van 2020 in Drenthe. Landelijk mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. Landelijk nomineerden duizenden werknemers hun werkgever met de meest uiteenlopende inzendingen.

De award is een blijk van waardering voor organisaties die een stapje verder zijn gegaan om werken in 2020 makkelijker te maken voor hun werknemers. Bij de beoordeling van de nominaties is gekeken naar verschillende criteria. Teambuilding, vitaliteit, een fijne thuiswerkplek, persoonlijke aandacht, plezier op werk, duurzame mobiliteit, meetings online en reisvoorzieningen kwamen aan bod.

‘Drenthe reist duurzaam’

‘Zo Werkt Het’ is een initiatief van twaalf mobiliteitsregio’s, die zich samen inzetten voor duurzaam en slim reizen. Voor Drenthe is dat ‘Drenthe reist duurzaam’ en is voor bedrijven en instellingen die meer willen weten over en actie willen ondernemen om de mobiliteit van hun medewerkers te verminderen en te verduurzamen. Dit doet ze door duurzaam reizen en slim te werken te stimuleren. ‘Drenthe reist duurzaam’ helpt organisaties om medewerkers te stimuleren werk gerelateerde autokilometers te verminderen en om het gebruik van duurzame vervoersmiddelen te bevorderen. Het doel is om samen de uitstoot door werk- en reisgedrag in Drenthe te verlagen en op deze manier bij te dragen aan de afspraken in het klimaatakkoord.