Sleen – In het voorjaar is in de gemeente Coevorden het cultuurpad gepresenteerd: een lange afstandswandelpad door de hele gemeente. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juli staat het cultuurpad tussen Noord-Sleen en Sleen centraal. Wandelaars worden uitgenodigd om juist dit weekend de route te wandelen. Het gaat om de etappes Bosbad Noord-Sleen/Noord-Sleen, circa 10,5 km; Noord-Sleen/Sleen, circa 8 km; Sleen/Diphoorn/Erm/Holsloot, circa 12 km.

In Sleen zijn rondom MFC De Brink allerlei culturele activiteiten. Crescendo zorgt voor de feestelijke afsluiter op zondag 3 juli. Om 14.30 uur geeft de muziekvereniging een zomers ‘cultuurpadconcert’ in de buitenlucht. De opmaatjes, het opleidingsorkest, de harmonie en de malletband: zij laten allemaal van zich horen deze middag. Voor het wandelend publiek is het de perfecte gelegenheid om de benen even te strekken en te ontspannen. Maar natuurlijk is het ook erg gezellig voor alle andere belangstellenden. Bij MFC De Brink zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar, bij mooi weer belooft het dus een gezellig, zonnig terrasconcert te worden.

Daarnaast houdt Crescendo op zaterdag 2 juli vanaf 13.00 uur een grote rommelmarkt op de Brink. Op zondag 3 juli is MFC De Brink vanaf 11.00 uur geopend. Er zijn diverse exposities en om 14.00 uur geeft ‘Kids Sound’ van de Gemengde Zangvereniging Sleen een optreden.