Dalerveen – De familie Mulder kreeg vanmiddag een cheque van 50.000 euro als subsidie vanuit het programma Vitale Vakantieparken Drenthe voor het vakantiepark Weidzz Natuurlodges. De cheque werd overhandigd door wethouder Steven Stegen en gedeputeerde Henk Brink. Daarmee was Weidzz het eerste park in de gemeente Coevorden dat de subsidie in ontvangst mocht nemen.

Vitale Vakantieparken Drenthe is een samenwerking van de provincie Drenthe, elf Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA-RECRON. Het programma is bedoeld voor recreatieondernemers die hun vakantiepark verder willen ontwikkelen. Weidzz ziet er fraai uit en wordt nog verder vervolmaakt.

“Goede keuze”

Steven Stegen wees er nog maar eens op, dat toerisme en recreatie belangrijke pijlers zijn in de gemeente Coevorden. “Dat is ook van belang voor het behoud van allerlei voorzieningen. De familie Mulder heeft een goede keuze gemaakt om dit park te realiseren.” Henk Brink sprak over het belang van vitale vakantieparken. “De vraag bij een aantal parken is of het nog wel de juiste bestemming heeft.” Een aantal parken daarentegen komt in aanmerking voor de status vitale vakantieparken. Daarover wordt uitvoerig gesproken en overlegd.

Eric en Tanja Mulder en Marko en Annet Mulder toonden vol trots het fraai aangelegde terrein met natuurlodges en glampinglodges. Annet Mulder, zelf werkzaam in het onderwijs, sprak haar man, zwager en schoonzus toe: “Wat heb ik een bewondering voor jullie doorzettingsvermogen en creativiteit. Het ondernemerschap is een vak apart!”

Voorheen had de familie een melkveebedrijf. Later ging de familie door als boom- en graszodenkwekerij en als grondbank. Daarna maakten zij de keuze om zich te richten op recreatie. Het resultaat van alle inspanningen is, dat Weidzz in juli van dit jaar geopend kon worden. Natuurbeleving staat centraal op het park. Op het park staan luxe tiny natuurlodges met fraaie vergezichten en vogelspotlodges.

Voor de verdere ontwikkeling diende de familie een plan in bij Vitale Vakantieparken Drenthe met een positief resultaat.

Open huis

Op zaterdag 5 november is er van 11.00 tot 15.00 uur een open huis bij Weidzz Natuurlodges. Enkele huisjes zijn daarbij opengesteld om een kijkje te nemen. De ingang van het park is tegenover De Lichtenburg 8 in Dalerveen.

Hoofdfoto: v.l.n.r. Annet en Marko Mulder en Tanja en Eric Mulder