Daar ben ik weer, met een kort verslagje van de dag en een hartenkreet van iemand, die nog eens duidelijk maakt hoe ernstig de situatie is. Ik probeer elke dag iemand aan het woord te laten, die iets wil vertellen over zijn/haar situatie.

De zondag was voor mij een rustige dag. Ik ben wel even naar het optreden van Inge Tibben in het atrium van Het Nieuwe Bastion geweest. Was ik er ook weer even uit, uiteraard met inachtneming van alle maatregelen. Dus ik keek en luisterde vanaf afstand. Het was mooi om te zien en te horen. Vanmiddag was ik bij St. Franciscus, waar Dirk Veenstra de sterren van de hemel speelde op zijn accordeon. Het deed me wat om al die ouderen te zien, die genoten van de muziek. Even een verzetje!

Daarna ging ik snel weer binnenshuis, want op zich heb ik werk genoeg te doen. Of het financieel wat oplevert? Nou, niet echt. Maar we moeten er wel met z’n allen doorheen. Ik moet me nog verdiepen in de financiële mogelijkheden voor zzp’ers, want een eventuele aanvraag moet natuurlijk wel terecht zijn. Minister Wouter Koolmees heeft al opgeroepen om niet klakkeloos ondersteuning aan te vragen. We moeten er natuurlijk niet een slaatje uit slaan.

Corona krijgt een gezicht

Ik werd opgeschrikt door een bericht, waardoor corona opeens een gezicht kreeg. Een bekende is getroffen door het virus en ligt in het ziekenhuis. De familie wil ik zeker alle sterkte wensen in deze heftige tijd. Ook heftig is het, dat niemand op bezoek mag.

Voetbalvereniging Dalen heeft inmiddels een indringende oproep gedaan, die aan niemand voorbij mag gaan. Daarin wordt nog eens duidelijk gemaakt, dat de zaak niet laconiek mag worden opgevat. Dar kan ik het alleen maar hartgrondig mee eens zijn.

Ondanks alle waarschuwingen gingen toch veel mensen erop uit tijdens het afgelopen weekend. Als er een lockdown komt is dat wel vanwege deze mensen.

Hartenkreet Peter van der Pal

Peter van der Pal, tot voor heel kort inwoner van Coevorden, postte er een bericht over op Facebook. Hij behoort zelf tot de risicogroep, omdat hij enige jaren geleden kanker heeft gehad. “Ondanks alle waarschuwingen gaan veel personen erop uit in de natuur. Dit terwijl vele medici op allerlei locaties bezig zijn om te redden wat er ter redden valt. En winkelpersoneel met gevaar voor eigen gezondheid of hun privécontacten er alles alles aan doen en om zelf niet getroffen te worden en om buiten schot te blijven. Omdat ik ook tot de risicogroep behoor, wil ik er alles aan doen om het risico als gezin getroffen te worden minimaliseren. Maar als velen deze gebeurtenis niet belangrijk vinden moeten wij misschien voor deze personen anders gaan denken!
Volgens de regering zijn er uiteindelijk 6 miljoen personen nodig om immuniteit op te bouwen tegen dit virus. Er zijn personen die het met de regels niet zo nauw nemen door in grote getallen er op uit te trekken en besmetting gevoeliger worden. Laten deze allemaal dan direct maar getroffen worden. Over een aantal weken kunnen ze niemand meer besmetten. En zij die het niet overleven hebben dan verkeerd gegokt!”

Trots

Een hartenkreet van Peter van der Pal, die heel trots is op zijn vrouw Ryanne en hun zonen, zo vertelt hij tijdens ons telefoongesprek. “De kinderen houden er heel veel rekening mee. Zij weten dat zij voorzichtig moeten zijn. Dat zij daar zo mee omgaan, maakt mij trots.” Het hele gezin is thuis. Peter en Ryanne werken vanuit huis en de kinderen doen hun studiebezigheden.

Hij meldt nog het volgende: “Het virus zou zich ook kunnen verspreiden via tankstations. Draag dus handschoenen en gebruik een papieren handdoek bij het vullen en weggooien.”