Coevorden – Saxenburgh heeft de bezoekregeling in al haar ouderenzorglocaties versoepeld, dus ook in zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden. Er werd een landelijke pilot gehouden, waaraan ook wijksteunpunt Marsch Kruserbrink in Hardenberg meedeed. Die is goed verlopen.

Onder voorwaarden mag elke bewoner één vaste bezoeker ontvangen. Vanwege de coronacrisis konden familie en bewoners al wekenlang geen persoonlijk contact hebben. Met de versoepeling is er weer zicht op betere tijden. In plaats van een bezoekje binnen mag de bewoner ook een uurtje mee naar buiten voor een wandeling in de omgeving.

Bezoekers moeten zich wel aan strikte voorwaarden houden. Zij mogen geen klachten hebben van verkoudheid en koorts, er mag wekelijks slechts één vaste bezoeker per bewoner een uur komen, de kus of knuffel blijft op afstand en het dragen van een neusmondmasker bij bezoek aan een bewoner van een psychogeriatrische afdeling is noodzakelijk.

Als het goed blijft gaan met de coronabesmettingen in Nederland, dan wordt de bezoekregeling in de ouderenzorgcentra verder versoepeld. Half juni komt hierover meer duidelijkheid.