Zwinderen – Zwinderen viert dit weekend het 805-jarig bestaan. Vijf jaar geleden bestond Zwinderen 800 jaar en dat werd uitbundig gevierd. Besloten is om elke vijf jaar een feest te houden.

Achter het dorpshuis verrees de feesttent. Daar werd afgelopen vrijdagavond het feest geopend, waarna een pubquiz en een nazit met muziek op het programma stonden.

Zaterdag was er overdag vissen voor de jeugd en een selfietocht. De feesttent ging ‘s avonds om acht uur open en trad de band DeesieDjoeks op. De stemming zat er meteen goed in, zo liet een van de bezoekers weten.

Vandaag, zondag 3 juli, was er eerst een dorpsbrunch. Het was een succes: ruim honderd bezoekers van de circa 250 inwoners schoven aan voor een heerlijke maaltijd. Vanmiddag treedt de band Volluk op, die Ierse en Schotse folkmuziek van Nederlandse bodem speelt. Om 17.00 uur zit het feest erop.

In 2019 verscheen het boek ‘Zwinderen 800 jaar tussen veen en zand’ gepresenteerd van de hand van de werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte.

Foto’s: Dorpsbrunch.