Coevorden – Werken bij de gemeente? Ambtenaar? Dat is toch van 9 tot 5 stoffig werk doen? Met dit imago wil de gemeente Coevorden afrekenen in een nieuwe werkgeverscampagne.

Met de eigen slogan ‘Pak je kans in Coevorden’, een webpagina met verhalen van medewerkers, een wervingsfilm en gemoderniseerde vacatureteksten wil Coevorden de juiste medewerkers aantrekken. Want Coevorden zoekt mensen met lef.

De rol en taken van een gemeente zijn veelzijdig. Met name participatie, samenwerken met de inwoners van de gemeente, wordt een steeds belangrijker onderdeel. Dat is niet alleen van belang voor de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, maar ook voor de ambtenaren.

De gemeente zoekt daarom medewerkers die enthousiast worden van deze werkwijze, waar ‘samen doen’ voorop staat. “Wij willen mensen die door de bril van de inwoner van onze gemeente kijken”, aldus Beatrijs de Vries, directeur en gemeentesecretaris van Coevorden. “Medewerkers die samen met de inwoners op zoek gaan naar de kansen en ontwikkelpunten in de samenleving. In plaats van plannen te maken achter je bureau, moet je nu -soms letterlijk- de boer op. Als dat je aanspreekt, zit je goed bij de gemeente Coevorden. Het enige wat je zelf dan nog moet doen, is die kans pakken.”