Certificaten voor ‘Monument van het Jaar’ uitgereikt

Certificaten voor ‘Monument van het Jaar’ uitgereikt

Coevorden – Vanochtend reikte de Historische Vereniging Coevorden certificaten uit aan de bewoners van de parkzijde van de Burgemeester Van der Lelysingel (huisnummers 1 tot en met 39). Hun woningen waren ditmaal bestempeld als ‘Monument van het Jaar’. Jaarlijks wordt een waarderingsprijs toegekend aan een eigenaar of eigenaren van een monumentaal en goed onderhouden pand in de plaats Coevorden.

De motivatie luidde als volgt: “Prachtig en fijn om te zien dat een hele straat met veel inspanning en energie wordt opgeknapt en verfraaid. Een visitekaartje voor Coevorden.”

De woningen aan de singel zijn gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de tijd dat de Kweekschool in Coevorden kwam aan het begin van de vorige eeuw moesten er woningen komen voor de docenten. De woningen voor leraren, ambtenaren en professoren werden gebouwd aan de Burgemeester Van der Lelysingel met de achtertuin grenzend aan het stadspark.

In aanwezigheid van de bewoners, de Schutterij van Koeverden en wethouder Bea Meppelink werden de certificaten uitgereikt tijdens een gezellige bijeenkomst bij de ingang van het park.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *