Coevorden – Voor vrijdag 7 oktober staat bij Metal Front Coevorden (MFC) een concert op het programma, dat in het teken staat van wijlen ‘Koevern Cowboy’ Marco Koops, van wie we afgelopen december helaas afscheid hebben moeten nemen. Op 8 oktober zou hij 52 zijn geworden.

Het concert kreeg daarom de naam ‘Zündapp Sessions’. Er zijn optredens van The Pheromones, Barley Wine en Zündapp Disorder. Het concert in MFC aan de Monierweg 32 begint om 21.30 uur, de zaal is open vanaf 20.30 uur. Entreekosten: voor leden 5 euro, voor niet-leden 7,50 euro p.p. (pinnen kan).

Om middernacht wordt een aantal nummers gespeeld, die Marco op zijn repertoire had staan en met verschillende bands vertolkte binnen en buiten MFC. Onder de noemer ‘The Zündapp Sessions’ maken drie bands het vrijdagconcert compleet.

Het concert begint met een optreden van The Pheromones. De band speelt een speciale set, waarin ook een paar favoriete nummers van Marco Koops voorbij komen. The Pheromones waren al eerder te horen en te zien bij MFC. Enkele bandleden kwamen ook al eens met hun vorig band Nuff Said naar Coevorden.

De band in de nieuwe samenstelling is verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsong ‘Stronger’, die te horen was in de trailer van de Amerikaanse serie Californication. De band heeft een sterke livereputatie opgebouwd op onnoemelijk veel podia en festivals. De show is soms in een strak catchy jasje en hier en daar schurend tegen de retro- en bluesy garagerock.

Daarna is het tijd voor Zündapp Disorder. Vervolgens staat Angel Disorder, een old school death/trash metalband) op het podium. De heren wilden graag hun steentje bijdragen aan de avond en hebben tijd kunnen vinden om op korte termijn een paar van Marco’s favorieten in te studeren. Voor de gelegenheid stappen Henry Ten Napel, Dick Kloosterhuis en Marco Arends uit hun comfortzone en gaan ze onder de naam Zündapp Disorder een verrassende show geven.

De derde band Barley Wine behoeft weinig introductie, want dit is de band waarin Marco Koops jarenlang heeft gespeeld met zijn broer Henri, die de band tegenwoordig voortzet. Op de eerste verjaardag zonder Marco kon het ook niet anders dan dat Barley Wine met muzikale klanken een sonische verjaardagsboodschap de ether inslindert. Onder de nummers is natuurlijk hét Barley Winenummer dat onmiskenbaar is verbonden aan de man, de mythe, de legende himself: ‘Zündapp Suïcide’.

Het complete verhaal met links naar de bands en het in memoriam voor Marco op de website is HIER te lezen.

Hieronder staat de poster. Rechtsonder staat een kenmerkende tekening van Marco.