Coevorden – Centrummanagement Coevorden heeft het toeristentreintje, dat voor corona zijn intrede deed, gekocht. Dat liet voorzitter Roeland Hup van Centrummanagement Coevorden vanmiddag met veel genoegen weten tijdens een korte bijeenkomst op de Markt. Centrummanager Edwin Boomstra en activiteitencoördinator Willem de Bie zijn ook blij met de aankoop.

Dit heuglijke feit werd gevierd met het doorknippen van een lint door Roeland Hup en wethouder Bea Meppelink, die onder meer recreatie en toerisme in haar portefeuille heeft. Daarbij verleenden Miss Ganzenhoedster Yenah Sanli, Mini-Miss Ganzenhoedster Eden Dost en Mini-Mister Ganzenhoeder Jurrian Toussaint assistentie. Ook leden van de Schutterij van Koeverden waren aanwezig.

Net als voor de coronaperiode pendelt het elektrische treintje tussen het centrum van Coevorden en Center Parcs De Huttenheugte. Daarnaast wordt het treintje ingezet voor ritjes door het centrum met een gids. Acht vrijwilligers zetten zich in om het treintje zoveel mogelijk te laten rijden. Op deze manier wordt de samenwerking van De Huttenheugte verstevigd.
Na de ingebruikneming op de Markt volgde een ritje naar De Huttenheugte, waar het gezelschap werd ontvangen.