Zweeloo – Sweelpop kondigde afgelopen jaar al aan, dat het was gelukt om dezelfde artiesten te boeken als voor 2020. Duidelijk is inmiddels, dat de 39ste editie plaatsvindt op vrijdag 20 augustus op de vertrouwde locatie, sportpark ’t Alterbarg. Inmiddels loopt de organisatie alweer warm voor het festival gezien de berichten op Facebook.

Voorverkoop

Wil je weten wanneer de voorverkoop start? Bekijk dan dit filmpje!

Rapper Snelle is de artiestennaam van Lars Bos. Hij wil bewijzen, dat een dorpsjongen ook een muzikaal verhaal heeft. Snelle’s sound wordt gekenmerkt door instrumenten als piano, gitaar en saxofoon, gecombineerd met moderne trapbeats/drums en een authentieke woordkeus en boodschap. Snelle gaat samen met zijn band plankgas met nummers als ‘Reünie’, ‘Smoorverliefd’, ‘Ze kent mij’ en ‘Lippenstift’.

Diggy Dex alias Koen Jansen is bekend van onder andere ‘De zon op’, ‘Treur niet’ en ‘Laten we dansen’. Hij en zijn band stonden al op honderden podia. Zijn verhalende liedjes leverden hem de geuzennaam ‘chansonrapper’ op. Zijn liedje Slaap Lekker (Fantastig Toch), samen met Eva de Roovere, werd een top 3 hit in Nederland en België.

De Daredevils knallen door de geluidsbarrière. Zij zorgen voor een muzikale blikseminslag van astronomische proporties, waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten.

Ook singer-songwriter Hannah Mae kon voor volgend jaar worden geboekt. De carrière van Hannah Mae uit Emmen is in een stroomversnelling geraakt. Ze werkt samen met niemand minder dan Ilse DeLange en met haar liedje ‘Back to you’ scoorde ze een flinke hit.

Daarnaast is Beatcrooks van de partij. De groep zorgde al voor shows op onder meer  de Zwarte Cross en Dauwpop en vliegt overal ‘Uut de bochte’. Happy Høken is ongekend populair.

Foto Snelle: Wouter van der Linde.