Coevorden – Burgemeester Renze Bergsma had de Miss Ganzenhoedster Yenah Sanli, Mini-Miss Ganzenhoedster Eden Dost en Mini-Mister Ganzenhoeder Jurrian Toussaint uitgenodigd en dat bezoek vond vanmiddag plaats.

Het werd een gezellig bezoek, waarbij de burgemeester een fraaie taart kreeg aangeboden. Op zijn beurt had de burgemeester ook een presentje voor het drietal: zij kregen alle drie een waardebon van Stad Coevorden.

De burgemeester bedankte Yenah, Eden en Jurrian voor hun inspanningen van het afgelopen jaar en vroeg hen hoe zij het hadden gevonden. “Geweldig, fantastisch”, was de reactie. Gezamenlijk met de moeders van het drietal namen zij door wat zij allemaal hebben gedaan terwijl werd gesmuld van het gebak.

Het is traditie: de intocht van Sinterklaas is altijd één van de hoogtepunten. Genoemd werden bijvoorbeeld het bezoek aan zorgcentrum Aleida Kramer, de aftrap bij een afscheidswedstrijd van een speler van Germanicus, de herslag van de herdenkingspenning, de Garnizoensdagen en de fotoshoot bij het Kasteel. Overigens was de moeder van Jurrian, Leonie Toussaint-Oudhuis, in 2001 Miss Ganzenhoedster. De familie Sanli heeft drukke jaren achter de rug: eerst was zoon Shahin Mini-Mister en was Yenah daarna Miss.

“Dat hebben jullie top gedaan”, aldus de burgemeester. “Met jullie is de stad een stukje mooier geworden en jullie hebben bijgedragen aan de historie.” Mini-Miss Eden Dost denkt, dat zij over enkele jaren wel meedoet aan de verkiezing van Miss Ganzenhoedster.

Op het programma staan nog de vossenjacht op zaterdag 5 november, de presentatie van de kandidaten voor de nieuwe Miss Ganzenhoedster op maandag 7 november, het vuurwerk, de reünie en de intocht om Sinterklaas. Op maandag 14 november worden Yenah, Eden en Jurrian opgevolgd.

 

Waarbij zijn zij onder andere aanwezig geweest?