Coevorden – Wie gebruikmaakt van de Doe-Mee-Pas en/of een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet kan meedoen aan de Gemeentepolis. Dat is een collectieve zorgverzekering van de gemeente samen met de zorgverzekeraars Univé en Zilveren Kruis. Tot en met 31 december kan een nieuwe zorgverzekering worden afgesloten.

Inwoners kunnen gebruikmaken van de Gemeentepolis als zij een laag inkomen hebben. Dat betekent, dat het inkomen niet hoger is dan 110 procent bij de laagste polis of 130 procent van de netto-bijstandsnorm van de hoogste polis. Wie gebruikmaakt van de Gemeentepolis krijgt in 2022 van de gemeente 10 euro per maand van de totale premie. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en diverse aanvullende verzekeringen.

Bij Univé geldt een korting op de basisverzekering en op de aanvullende ziektekostenverzekering en er gelden ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo. Bij beide verzekeraars is keuze uit een aantal pakketten. Zilveren Kruis en Univé accepteren iedereen, zonder medische keuring. Kijk voor alle informatie op www.gezondverzekerd.nl/coevorden.

Aanmelden kan tot en met 31 december 2021. Zilveren Kruis of Univé regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering. Overstappen kan alleen als er geen betalingsachterstand bij de huidige zorgverzekeraar is. De gemeente kan hulp bieden. Via telefoonnummer 14 0524 kan een afspraak worden gemaakt.

Een vergelijking met andere verzekeraars is te zien via deze link. Via de Voorzieningenwijzer kunnen ook regeling wat betreft energieleverancier, toeslagen en andere regelingen worden vergeleken.