Dalen – Sinds 1 juni Brasserie Cornelis aan de Hoofdstraat 29 in Dalen geopend. Velen wisten de weg al te vinden, want de naam Cornelis is al jaren wijd en zijd bekend. Kort daarvoor werden Johan Scholten en Marthijs Wegdam de eigenaren van het pand.

“Wij raakten in gesprek”, vertelt Erik Bulle, “om de drie-eenheid in Dalen wat betreft de horeca terug te brengen.” De gesprekken zorgden ervoor dat Erik, zijn broer René en Erik Esschendal van De Baander de uitdaging aangingen om een pop-uprestaurant te openen met steun van hun echtgenotes. “Mijn broer en ik hebben banen op het financiële vlak. We hebben drie mensen in dienst voor de dagelijkse gang van zaken en de vrouw van René is er één dag in de week. Erik Esschendal springt operationeel bij. De zaak werd voor de opening wat opgepimpt.

Vanaf de opening is het druk op het terras. Al snel kwam de mogelijkheid tot dineren à la carte erbij, de menukaart toont een variatie aan voor-, hoofd- en nagerechten. “We konden inderdaad al veel mensen verwelkomen. Het is de uitdaging om de mensen straks van buiten naar binnen te krijgen.”

Cultureel aspect

Niet alleen gaat het om drinken en eten, ook het culturele aspect krijgt aandacht. Erik: “We willen graag zorgen voor wat muziek op zaterdagavond en zondagmiddag. Op zondag 15 oktober komt de band Sunburst, die country en americana speelt. Daarnaast zijn we nog op zoek naar meer activiteiten, ook voor kinderen. We zijn bovendien de ideale gelegenheid voor bijvoorbeeld bedrijfsborrels.”

Erik vertelt verder: “We noemen het een pop-uprestaurant, omdat het een tijdelijk karakter heeft. Johan en Marthijs willen te zijner tijd het huidige pand vervangen.” Het is de bedoeling dat er een pand verrijst zoals dat er vroeger ook uitzag. De horecafunctie blijft daarbij behouden.

EK-wielrenquiz

Een eerste activiteiten is de grote Drentse EK-Wielrenquiz op vrijdag 22 september. Er zijn leuke en uitdagende vragen, heerlijke hapjes en drankjes en vooral veel gezelligheid en leuke prijzen. De quiz begint om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Teams van maximaal vier personen kunnen zich tot en met woensdag 20 september aanmelden. Dat kan door een mail met daarin de deelnemers en de teamnaam te sturen naar info@brasseriecornelis.nl of per WhatsApp: 06-29595236. Er zijn geen inschrijfkosten. Er is plek voor circa twintig teams.

Dalen rustpost voor Jumbo op de pedalen

Aanstaande zondag, 17 september is de fietstoertocht Jumbo op de pedalen van meer dan 100 kilometer. De start is op de VAM-berg. Via het Dwingelderveld en Hoogeveen zetten de deelnemers koers richting Coevorden. Er is een rustpost bij de Daler horeca. Er worden zo’n 2500 deelnemers verwacht. De Daler horeca zorgt ervoor, dat koffie en gebak klaarstaan. Dat is een behoorlijke uitdaging. De route gaat verder via Oosterhesselen en Benneveld naar Zweeloo en Aalden om uiteindelijk te finishen op de VAM-berg.

Foto: de broers René (links) en Erik Bulle.