Coevorden – Het forensisch onderzoek in café ’t Geveltje is Coevorden is afgerond. In de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni brak brand uit in het café, waarbij de 58-jarige eigenaar Bart Hensen om het leven kwam.

Onderzoek gaat door

Bij het onderzoek zijn brandversnellende middelen gevonden, zodat de politie uitgaat van brandstichting. Nader onderzoek richt zich op de vraag wie deze brand gesticht heeft. De politie verhoort getuigen, bekijkt beelden en is nog in afwachting van forensische uitslagen.

Getuigen

De politie komt nog altijd graag in contact met mensen die zich nog niet gemeld hebben bij de politie, maar mogelijk wel nuttige informatie hebben. Wie in het bezit is van camerabeelden wordt dringend gevraagd die met de politie te delen. Eerder al meldden zich vijf getuigen.

“We willen er graag achter komen wat zich precies heeft afgespeeld. Heeft u informatie over deze brand? Heeft u bijvoorbeeld iets afwijkends gezien dat mogelijk verband houdt met de brand of heeft u iets gehoord? Uw informatie kan van belang zijn voor ons onderzoek, hoe klein dan ook. Neem contact met ons op door de Opsporingstiplijn te bellen op 0800-6070 of maak gebruik van het tipformulier op de website. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M-online.”

Dodelijk slachtoffer bij brand in ‘t Geveltje

Slachtoffer brand is café-eigenaar; update: oproep in filmpje