Schoonoord – Al maanden wordt bij Bouwmarkt Schoonoord hard gewerkt aan een grootschalige verbouwing van de winkel. Verbouwen tijdens openingsuren van de winkel is uitdagend, maar het team van Bouwmarkt Schoonoord heeft daar vol enthousiasme de schouders onder gezet. Op zaterdag 16 maart is de feestelijke heropening met leuke acties voor klanten. Zij krijgen bij elke aankoop vanaf 10 euro een stevige bouwemmer cadeau en er zijn mooie prijzen te winnen met spellen van leveranciers.

“De indeling van de winkel is dankzij deze verbouwing veel praktischer”, vertelt eigenaar Rik Assen. “Zo is de werkplaats verplaatst van het midden naar de achterkant van het pand. Dat is niet alleen logischer, maar het creëert ook ruimte voor twee maatwerkpleinen. Met maatwerk onderscheiden we ons van andere bouwmarkten en we geven onze binnen- en buitendeuren, kasten, rolluiken, horren, screens, binnen- en buitenzonwering, laminaat en pvc dus graag meer aandacht. Door alles overzichtelijk bij elkaar te presenteren, vinden klanten alle inspiratie en advies op dat gebied in twee sfeervolle ruimtes, centraal in de winkel.”

Een andere belangrijke verandering is de herinrichting van het magazijn. Hiervan is een verkoopruimte gemaakt met grote bouwmaterialen die klanten zelf kunnen pakken. Een enorme glazen pui scheidt de winkelvloer van de werkplaats en het magazijn, maar nodigt klanten uit om hier verder te winkelen. Rik Assen: “Het is een verlengstuk van de winkel en producten kunnen hier ook meteen afgerekend worden. Klanten die alleen grote spullen nodig hebben, kunnen via de zijingang het nieuwe magazijn betreden. Ze vinden hier ook de belangrijkste benodigdheden voor deze bouwmaterialen, zoals schroeven, kit en bitjes.” De 120 vierkante meter extra winkelvloer die door de verbouwing ontstaat, maakt ook een verbreding van het assortiment mogelijk. Op de bovenverdieping vinden klanten straks meer keuze op het gebied van kampeerbenodigdheden en tuinmeubelen.

Bouwmarkt Schoonoord werd in 1990 opgericht door Albert en Riet Assen, die de winkel tot 2017 met veel passie runden. Rik Assen:. “Ik heb van mijn ouders een goedlopend bedrijf overgenomen en ik kan nu al mijn creativiteit kwijt in het voortzetten daarvan. Toen ik de winkel overnam, heb ik al snel geïnvesteerd in verduurzaming door te kiezen voor ledverlichting, een nieuw verwarmingssysteem en zonnepanelen. Bij de verbouwing hebben we deze koers voortgezet met onder meer dimbare verlichting en we denken na over het hergebruik van regenwater. In alle opzichten richten we onze blik op de toekomst.”

Foto: Rik Assen op de bovenverdieping tijdens de verbouwing (eigen foto)